fbpx

Cupping

Cupping

Wat is cupping?

Cupping werd reeds duizenden jaren geleden als therapie toegepast in China, ook de Egyptenaren waren fan van deze werkwijze. In het Arabisch wordt deze Hijama genoemd.  Hijama betekent ‘zuigen’.  Het zuigen gebeurt door potjes (glazen, bamboo, siliconen) op de huid te plaatsen en in het potje een vacuüm te creëren.  Door de cup kortstondig met een ingebrachte vlam te verwarmen ontstaat een vacuümkracht, waardoor de cup stevig komt vast te zitten.  Het therapeutisch effect is afhankelijk van de sterkte van de zuigkracht.  De cups blijven 10 tot 20 minuten ter plaatse of worden na aanbrengen van olie in een trekkende beweging over bepaalde spiergroepen of over het verloop van meridianen verplaatst, dit zorgt voor een goede doorstroming van de levensenergie (QI). 

Bovenop en rondom de pijnlijke spieren worden de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd dmv het vaccuümeffect.  De doorbloeding van de huid neemt toe en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning.  Cupping therapie of cupping massage is dus een intensieve manier om spierknopen te ontspannen.  Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. Ook de afvalstoffen in je lichaam komen zo vrij en worden direct afgevoerd.  Hierdoor zal ook het zelfhelend systeem aangesproken worden.

Er bestaan 2 soorten:

 • Dry cupping: Vuur cuppen en kunststof cups met ballon of ventiel
 • Wet cupping: bloed cuppen (deze wordt niet toegepast bij Voetjes en co)

Cupping wordt dezer dagen steeds meer toegepast, zowel preventief als in helend opzicht.  Verschillende atleten waaronder olympisch zwemkampioen Michael Phelps zweren bij de voordelen van cupping qua training en herstel.

Bij welke klachten is cupping geschikt?

 1. Vermoeidheidsklachten
 2. Burn-out
 3. Pijnlijke vastzittende spieren
 4. Schouder/nekklachten
 5. Verkoudheden (acuut/chronisch)
 6. Verteringsproblemen
 7. Hoofdpijn/migraine
 8. Nierproblemen
 9. Hielspoor
 10. Stress

Let op !  Neem je bloedverdunners, heb je een extreme lage bloeddruk, pacemaker of heb je Hepatitis B?  Dan is cupping niet geschikt voor je.

Hoelang duurt het?

Neem hiervoor een uurtje tijd, zodat je volledig tot rust kan komen

Hoe maak ik een afspraak?

Een afspraak maken kan via de online kalender op de website of de Facebookpagina alsook per telefoon, sms of Whatsapp.

 • +32(0)498/81.11.58

Follow Me

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* Verplicht veld
/

Made with love by Voetjes en co. Alle rechten voorbehouden.